Coachie coachie here i comey…

January 31, 2009 at 12:26 am (1)

At last year plus of werking at here finally i managed to buy one coach wristlet.. Happy banget seh… Teramat happy sampai termimpi mimpi… Inilah beg paling mahal yang aku pernah beli untuk diriku.. tak tahu perasaanya apa.. tapi macam bangga lah.. hahaha..

Sheesha lagi semalam maca nak rak seh dada aku..

rasa semalam dah tak leh carry.. namun ku gagahi diriku jugak untuk mensheesha,, hahaha.. borong tudung dengan yat.. masya allah macam nak rak aaku.. spend altogether 300 dolar tu dah termasuk bahagian dian and ummi lah,.. gila kau kalau barang tu semua aku nyer…. Hehehe.. nyari g werk da kai da tudung dulu..

masih bau kedai lagi u…. tak boleh angsssssssss…!

tidur dah nak dekat kul 3.. kul 8 dah kat kerja… ngantok nyer hanya aku sorang sajer yang tahu… Mintak ampun ngantoknyer…!

happening giler semalam… dengan wek yang sememangnyer happy.. digabungkan dengan aku yang nonsense nie..dengan yat da balik singapore  hmm jadi aku… Happy bila dapat tahu the guys i mean the husbands “mingle” together… WE rocks man!!!!

lepak kat barrage bebual ketawa.. happy happy… siapa bilang once kawan kita da kahwin kita tak mesra?… we still mesra and bertambah mesra.. Cuma yang kelakarnya sekarang bebual pasal family.. rumah.. hahaha.. sebab dulu aku yang huha pasal prob kahwin aku.. sekarang masanya aku menjadi tauladan untuk yang baru masuk alam rumahtangga nie..  aku nie tak lah senior mana.. tapi bolehlah…

Tauladan.. pekat seh adh bebual melayu.. tak boleh angsssss!

hmm pasal anak.. sekarang aku boleh relaks sikit.. bukan relaks aku tak nak anak.. relaks sebab aku dah boleh accept kenyataan … lagikpon mana tahu tuhan tu suruh aku enjoy enjoy dulu yang tiga tahun aku tak leh enjoy kan… dis is payback time… kesian hubby….

Tapi kesian aku jugak.. sebab kerja bantu dia.. kerja rumah pun aku buat.. siapa lagi kesian.. aku ke dia?? hahaha

tak kira lah siapaa kesian… bila da masuk alam rumahtangga nie mesti nak belajar hidup susah.. nak kena belajar bantu membantu.. nak kena belajar kawal financial.. nak kena belajar toleransi.. dengan benda benda yang kita anggap remeh nie… benda benda nielah sebenarnya yang mematangkan kita… kita tak boleh cakap kita akan matang lagi dua tahun.. sedangkan kita tak tahu apa yang akan berlaku dalam masa dua tahun nie kan… dan kita pon tak boleh plan plan.. sebab kita merancang Allah yang menentukan…

Adh adh… title lain kau merepek yang apa apa sajer..

okielah toodle doodle for now…

lalalala…

itchy the hands

Advertisements

Permalink Leave a Comment

The return

January 29, 2009 at 5:08 am (1)

Yesh… yat now dah balik singapore. tapi tak lama.. sekejap ajer.. mid march then dia balik sana lagik. Well my torha also da ada.. tinggal nak kasi duit ajer..

Met her yesterday, with wek.. we have so much fun.. terlalu banyak yang nak diceritakan tetapi masa itu mencemburui kita.. but nvm, we still have time to meet. This saturday will be meeting her again..

Yesh the three of us are planning to go KL this feb.. maybe end of the month.. just 2 days i night.. this is the moment i’ll be waiting for five years.. keluar berjalan jalan dengan my bestie.. Now semua ada keluarga sendiri so why not.. yeah yeah..

Sepulangnyer dia ke sini, i allso have this temptation to buy coach wristlet .. lepas adik beli satu.. aku pun macam terikot ikot gitu.. haizzz… kepo seh adhhana.. tapi takper.. at least aku ada bag yang betol betol ikot cita rasa dan gaya aku yang tersendiri.. muahaha..

okielah toodle doodle for now…

love adhhana

Permalink Leave a Comment

No title

January 22, 2009 at 12:21 am (1)

As i wrote this, in mind there is no title that can suit the thing that i wrote. More to updating things that happened. How times flies we in the verge to february 2009. What i had do for the past weeks on January 2009? Nothing.. other than working, my life were filled with the buzy”ness” as a wife.. Cooking, cleaning, washing etc. To divide all the house work with my schedule i must say it is very hectic and also very tiring. Though it made me tired i feel happy.. some how i can shed some kilos *giggle*.. The only way for me to get back to my desire weight.

Hubby will be on leave since its Chinese New Year.. The production shuting down for 12 days.. And hubby told me that there will be alot of shuting down in future as the economy are very bad now.  How bad is it im not quite sure.. Maybe the marketing side dont do their work that much.. Maybe.. Bad adhhana.. Making assumption is not good! Hubby intended to take some part time work but … i noe my hubby.. Muahaha

As for my side, our company hmmm somehowmaking a bit of profit.. Since our ex executive left us.. The other staff  been told me that our margin line is in blue.. Well good news.. Lets cross oour finger for bonus.. Hehehe.. Insya Allah.. if its our rezeqi it will be ours..

For this long holidays.. i still planning where to go with hub… Been suggested hubby that we just finish our holidays at Desa Cemerlang.. Maybe we can go to Kota Tinggi waterfall since he never been there before.Bowling at Daima bowling centre, Movies at Tebrau city. Helping Abah with his gardening bit here and there will be sufficient.. Since we in our budget mode.. But then.. the answer is still in hubby’s hand… Main thing.. sleep sleep and sleep.. Hehehe..

Cancelled our plan to Genting as i dont have any leave yet.. Leaves will be in my payslip starting April.. Maybe around July – August … Redang trip is 50% confirmed this June.. Date.. Havent decide..

pardon me for any broken grammar as this is my first entry solely in english.. U can see other post it was written by Malay + eng..

Well for now.. toodle doodle…

Love adhhana

Permalink Leave a Comment

Its Hubby birthday

January 16, 2009 at 11:41 am (1)

Well i am in the mood to blogging anyway.. So i dont mind blogging to or three post one shot aite… Hmm let me said it.. Happy birthday hubby.. I knoe that he dont knoe the existence of the blog site niwae.. so who care… He is 29 this year… 5 years of us in the marriage and i really doa that our marriage will be bless with alot of kids and happiness in future … Insya Allah…

I got nothing to gave him… i did bought him something.. end up he dont want it.. what a waste of my hard earned m oney.. How could a guy rejected when their loved ones gave them present.. dont look the price even its imitation or original.. U dont noe how hurt my heart is when i think about it.. Seem i cannot erase the hurtfull feeling away.. I reaalllyy dont knoe… how long he doenst give me birthday present?? I knoe i cannot hope for this kind of thing… But u must make something an effort just to show ur loved ones that u appreciate them… Even a small token would be sufficient…

I sowre that even he dying to get those item let it be… I dont want to buy it for him.. By all means he get it himself.. When come to his birthday moment.. i make my self to bought him cake.. without fail every year seh… I dont knoe how i can endure this kind of situation..

Though it hurt me alot.. But i love him tripple everyday…

Cant u see .. how much u hate and complain about situation make u love him more each and everyday..

Thank you Allah for fated him as my hubby…

 

Toodle doodle for now…

Nite nite

Permalink Leave a Comment

Yang menunggang basikal….

January 16, 2009 at 11:30 am (1)

Apa seh nak jadi dengan manusia sekarang.. Apa salah kalau u used bicycle tu gunakan road lah and jalan ke arah bertentangan dengan arus kereta lalu lalang… Kenapa nak menggunakan tempat pejalan kaki and u used the place like ur own seh.. Sorry to say .. Macam tu bapak kau nyer tempat seh…

Bertimbang rasa lah sikit wahai manusia… Dimana letaknya otak yang dianugerahkan Allah kat kita…

Kalau nak gunakan basikal dekat tempat tu den dont ride it.. just bring the bicycle and u dont obstruct people what…

How and WHAT is the point you mad when u fucking noe that is ur own fault sia!!!

Bingit seh dengan manusia yang tak guna otak… Aku rasa dorang gunakan kewarasan dari arah lutut agaknyer..

 

its just random post.. I dont knoe  wether i boleh kena sue ke tidak kalau aku blog mcm gini…

Well i believe that everybody have their own perpective point of view rite..

 

Okie so thats all for now.. Later i will post new title.. hmmm… toodle doodle now….

Permalink Leave a Comment

Ketandusan

January 14, 2009 at 8:00 am (1)

Jiwaku

Rawannya hanya aku yang tahu

Sakitnya menahan nafsu

Mengapa aku dibiarkan ketandusan dek sikapmu

Kuperlukan belaianmu

Setiap belaianmu ku hanyut di dunia cinta

Ciptaan kita berdua

Tapi mengapa hanya seketika

Lelahku

Mencari sebab mengapa ku dibiarkan ketandusan

Alasan demi alasan

Namun ku tiada jawapan

Hanya padaNYA aku berserah

Agar ku tidak dibiarkan ketandusan

Diduniaku yang semakin kegersangan

Siramilah kegersangan ini

Lalu mengakihiri

Satu episod ketandusan ku ini.

Permalink Leave a Comment

What happened to the world?

January 12, 2009 at 10:56 pm (1)

Actually i am not trying to talk like very smart or politically in ANY ways.. But i just concerned about the world.. My world.. Just being concerned and more humanity. 2008 were full of surprise.. Massive attack at India ( well, im not that well alert ) that lost one of fellow singaporean live. May she rest in peace. “Tanah runtuh”  at Damansara. Execution of three ( if im not mistaken lah ) terrorist at bali. Too many incident to talk about.

2009 were started with Gaza issues. Which i dont really noe what is the prob… What i noe, even ianya tak berlaku di negara kita. Aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana kita berada di dalam keadaan yang selamat. Tapi perasaan khuatir itu sering mengahantui aku. Bukan apa, dengan apa yang kita lihat dan berlaku sedikit sebanyak membuat kan kita menjadi pendendam. Some of us. Anti itu lah Anti ini lah… kenapa harus berlaku peperangan? It is tru in those years that Prophet Fought about Islam. Tetapi tidak membabitkan kanak kanak dan kaum Wanita. kenapa asal perang ajer kanak2 dan wanita menjadi mangsa? Tak kasihan ke mereka? memang betol ianya taqdir, qadha’ dan qadar. Tapi kita manusia boleh mengubah.. kalau setakat Doa tanpa usaha pun tak menjadi.. Doa diiringi usaha barulah nampak keberhasilannya..

Didalam kita mencari Dana bantuan untuk yang memerlukan diGaza ada pihak pihak yang yang mengambil kesempatan ingin mendapatkan “easy money”.. kenapa harus berlakunya begini.. Dimana sifat kemanusiaan kita/ mereka? Dimana letaknyer WORLD PEACE yang kita sibuk war warkan? Disetiap bantuan yang kita hulurkan bukan lah untuk mendapat nama .. Perbetulkan niat dahulu.. Setiap manusia especially the kids have their own dreams.. Dengan menolong mereka tidak kira lah dari segi macam mana bantuan ianya untuk meringankan dan mengurangkan beban mereka. Apalah yang ada dengan pemberian kita berbanding penderitaan mereka yang begitu dalam?

Manusia,

Apa ada dengan kepandaianmu?

Jika menghulurkan bantuan seperti menjijikkan.

Ada apa dengan pangkatmu?

Jika menghulurkan bantuan untuk mendapat nama di mata masyarakat?

Kita saling ingat mengingati

Agar sikap keperimanusiaan kita takkan luput dihati

Agar diberi kesedaran untuk menjadi

Manusia yang kenal erti susah

Entah bila kita berada ditempat mereka

Minta dijauhkan Ya Allah Ya Rabbi

Selagi nyawa yang KAU titipkan untuk kami

akan kami hargai

Permalink Leave a Comment

Am i like that?

January 12, 2009 at 4:44 am (Uncategorized)

i dont know how i would like to describe myself.. Am i that typical that people look me very low? Or am i to openly or low educated that i behave this way?

I am who i am! Maybe sumtime i dont bother about people what to say about me.. But entah mcm mana kekadang tu perasaan tu seperti ditarik tarik untuk aku memblog.. Bukan nak menunjuk tapi to share..

people give comment by all means i reply to the comments .. but sumtimes i do know that i will reply comments even small small words.. The thing that “faham faham sudah” also i commented.. For me tak rugi ink, tak rugi paper sufficient lah kan.. paling paling rugi menaip ajer..

I dont know.. Maybe i just stop blogging at multiply.. I will try my best…

Act like more matured and i just blog watever i need.. no more whateva thinks that i want.. what i bought, what i will buy or wat so ever.. or maybe i blog here cause nobody noes about this webbie any way.. Hahaha

I back to myself.. Cause i feel more relieved as i vomit watever words i need to say.. Muahahaha..

Okie set then.. i blog more often here..

So zizie.. here i come.. wakaka

Permalink Leave a Comment