I must be Out of mind!!!!

March 17, 2009 at 4:46 am (1)

” Asal dengan u nie ??? Tak habis habis lagik ker??? ”

These few days kita asyik bertengkak ajer… It all started because and the story like this….

” Bi, how long kita nak macam nie? Asal kita takder anak Bi? U tak risau ker? ”

His replied

” Risau sayang, mana tak risau… Agaknyer bukan rezeqi kita lagik tak …”

“Bi, kita pon melakukan dosa seh.. Tapi kenapa Allah hukum kita macam nie?? Mana salah kita Bi ”

” kena redha sayang …. ”

And this part of conversation make him really really angry with me….

” Then kalau mcm nie.. U kawin lain .. Tinggalkan i… Pergi senangkan semua ahli keluarga u… Kasi zuriat dan generation untuk Keluarga u …”

and boleh agak kan apa yang berlaku…

And things getting worst….

And worst….

I can’t breath.. I can’t catch up with the world animore…

I just need him to be happy… His family… Dont bother about me…

I noe how to heal my wound….

Even it takes me 10 years to accept the reality….

Permalink Leave a Comment

My schedule this year.. ( Will update if there is any changes )

March 12, 2009 at 3:16 am (1)

April 2009 – I have 40 pcs order Super Rich Chocolate Brownie ( HAzelnut ) By Hubby frens SHAMEEM

May 2009 – 150 pcs Each Brwonie, Fruits Tart, ____________ ( Haven’t decide )

June 2009 – Plan to go Redang Cancelled as _____________ ( Some secret underneath it )

July 2009 – Might be going to Some places ( Havent Decide ) for our 5th Annivessary.

August 2009 – Prepare for Ramadhan

September 2009 – Prepare For Hari Raya m

October 2009 – Renew Insurance & Road Tax

November 2009 – Budget + Saving = Something BIG

December 2009 – Budget + Saving = Somethig BIG

January 2010 – SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Permalink Leave a Comment

Pilihan…. Sebab tidak mahu pergaduhan berlaku

March 11, 2009 at 10:46 pm (1)

Semua manusia ada pandangan tersendiri… Yang sudah bergelar suami dan isteri pun ada cara mereka yang tersendiri mengendalikan rumah tangga mereka agar rumahtangganya berkekalan hingga ke hujung nafas…

Pilihan berinteraksi memang banyak.. Pilh saja… Ooh.. Interaksi atau komunikasi itu penting didalam apa jua perhubungan.. Yang saya ingin tekan kat sini.. Perhubungan suami isteri.. Pilihan kami ( saya dan suami ) memang banyak… Tapi kenapa saya pilih ‘blog’ bagi melempiaskan rasa marah?

hmmm kenapa…. Itulah menjadi pertanyaan saya….

Adakah saya mempunyai masalah komunikasi dengan suami saya?

Apakah saya nie “lazer” sangat..?

atau

Saya malas nak bertekak dengan suami saya..

Melayari alam rumah tangga hampir lima tahun ini banyak mendewasakan saya.. Terlalu banyak.. Pengalaman mengajar saya agar tidak mengikut nafsu amarah saya kerana ianya tidak membawa kemana mana…

‘Blog’  Pilihan saya.. Bila saya sedang marah… saya akan melempiaskan segala perasaan yang sedang membuak buak… Agar balik nanti atau saya berhadapan dengan suami saya, perasaan marah itu sudah lenyap.. Yang ada adalah jalan penyelesaian…

Acap kali bila perasaan marah iu wujud ( dimasa awal kami melayari alam rumah tangga ) dan waktu itu sedang berlakunya pertengkaran apaa yang terkeluar selalu menyakitkan.. dan hasil nya, tidak berbual sesama sendiri berhari hari lamanya.. Hinggalah salah satu daripada kami memohon maaf…

Maaf pula satu hal… Mengungkapkan kata MAAF itu apabila pertengakaran sudah berlaku amaat payah di sebut kerana api kemarahan masing masing sedang membuak buak dan Ego kononnya apa yang masing masing kata dan fakta adalah benar belaka ..

Jadi penghuraiaanya… ‘ Blog ‘ adalah cara paling baik saya memuntahkan rasa isi hati saya.. Bila pulang nanti hanya perlu ungkapkan kata “maaf” walaupun bukan salah kita… Kerana Maaf itu penawar segalanya….

Jika ada ‘ blog ‘ saya yang sedang ” ANGIN ” tu bererti saya sedang BERANGIN lah.. tetepi tak lah sampai kritikal sehingga berpecah belah… Pertengakran selisih faham saya anggap satu benda BIASA didalam alam rumah tangga…

Sebenarnya thrill jugaklah kalau bertekak sekali sekala..

okie itu sahaja saya melalut.

adh dahbes melalut…

Permalink Leave a Comment

Salah aku lagik….!!!! Bingit Sak…. !!!!

March 9, 2009 at 12:24 am (1)

pakkal dia tu suami aku…. Kalau lah adik aku ke abang aku… dah senang ang terang aku nyer mulut nie macam nonstop machine gun!

Tak ada orang suruh kau bangun sampai tengah hari.. and tak sadar dunia..!!! Abeh salah aku jugak lah.. I ‘ve asked you umpteen times that ” ARE YOU VERY VERY SURE THAT YOU WANT TO PUT THAT BLOODY THING OVER THERE??” Since you want it.. taste you right.. Okie i admit it IS my fault.. But then come on lah… Aku nie manusia yang yang PANTANG DATUK NENEK AKU rumah bau mcm terperuk gitu.. kau dah lah hisap rokok dalam rumah.. aku tak banyak hok hek… kau tahu aku alah dengar bau rokok.. kau boleh lagik hisap rokok depan aku. mcm aku never exist.. okie fine… aku bukak tingkap tu besar besar… sebab nak kasi udara bersih masuk… tak tahu lah orang lain.. boleh bau dalam rumah tu bau rokok melekat sana sini.. pening kepala aku…. abeh kalau aku bukak tingkap tu… kau tak boleh ke tutup tingkap… abeh nak harapkan aku jugak yang tutup..

rumah aku jaga kasi bersih.. baju aku yang cuci.. bilik air aku jugak yang cuci… aku jugak jadi babu masak.. aku jugak yang drive kemana mana… abeh semua salah aku jugak… aku menjaja kat semua orang .. betapa bertimbang rasa nyer kau jaga rumah, kemas mana mana yang patot… sebab aku nak orang lihat kau sebagai suami contoh.. walaupun itu helah belaka… kenapa jadi taksub sangat dengan title SUAMI tu… apa hina ke kalau kau mengaku itu memang salah kau.. Apa hina ke kalau kau bantu aku memudahkan kerja rumah… kekadang aku tak faham kau boleh duduk dalam rumah berhari hari dengan kau tahu lauk dah basi tak dibuang… nasi dalam rice cooker dah basi kau tak nak cuci…

kalau buat sekali kau dah pandai bising dengan aku… kira tunjuk eksyen lah.. abeh yang aku buat hari hari tu apa kes?? Kekadang mintak makan luar pon susah.. tak appreciate aku sebagai isteri… dah penat.. dengan kerja rumah bertimbun.. pas tu nak jaga rumah lagik… mati sak aku macam nie…

kekadang aku nak cakap dengan kau yang aku nie penat buat benda nie semua.. nanti kau cakap.. kau the main person yang nak bayar itu n ini… haisss… aku pon pening.. aku pon contribute jugak.. walauppun kekadang aku selalu skip kasi kau itu dan ini…

masalah masalh kenapa lah kau datang hari isnin.. datang lah hari lain….

kerja banyak… timbol masalah… nanti tak buat semua terbengkalai….

Aku berdoa agar aku punya suami yang lebih sensitif dan peka dengan keadaan sekeliling….

Permalink Leave a Comment