No more…..

April 8, 2009 at 4:21 am (1)

No more surprise .. Akhirnya aku jugak yang terkejut… Tapi nak buat mcm mana.. NAsib aku boleh pretend kuat depan dia.. kalau tak aku pun tak tahu mcm mana..

Sememangnya aku seorang wanita yang lemah hatinya… Kekadang bila mulut kita menidakkan sesuatu perkara sebebnarnya kita memikirkannya… Bila kita berkata OK kepada mereka sebenarnya kita KO.. Bukan mintak simpati atau attnetion.. Jawapannya mudah sekali.. Tak nak orang RISAU kat kita.. Apa dalam hati tak semua orang tahu… Rambut sama hitam hati lain lain…

Begitu jugak lah aku… Tiada apa yang tinggal dalam diri ini.. selain secebis kasih sayangku terhadap suamiku.. dan sedikit kekuatan bagiku menempuhi hidup nie yang ku selalu berdoa setiap hari agar dibekalkan kekuatan.. tapi yelah aku nie cepat putus asa dan mengalah… sekali bah melanda darat… hilang semua yang di bina.. begitu lah hatiku ini… selama ini ku cuba mengumpul kekuatan… namun sekali diduga.. kekuatan nyer hilang ke mana…

Tuhan tu maha KAYA… dia memberi kesenangan di satu pihak tetapi dia juga yang mengadakan sesuatu kekurangan… Dia berikan ku kesenangan .. tetapi kekurangan itu menduga aku 1000% dalam hidup aku… Dengan perasaan yang bagai ombak, ribut dan taufan di dalam ini.. Tiada siapa yang dapat mengagak kacau bilaunyer hati ini… Bergelora yang tiada hentinya .. Hingga buat keputusan yang mendadak…

Berjanji akan menjadi sahabat dunia akhirat .. akhirnya aku juga yang mungkiri..

Tapi segala doa yang terbaik hanya unutuk dia.. agar diberikan kekuatan .. kesihatan tika menempuh dugaan dan rintangan begini.. Aku ingin kan terbaik..

Andai kau tahu siapa dirimu.. Bukan niat aku nak menghilangkan diri.. tetapi aku perlu masa unutk heal myself.. aku tak tahu berapa lama.. Tapi percayalah… ini bukan salah kau.. ianya semua salah aku… perasaan aku…

Doakan kan aku supaya aku tidak hanyut dengan perasaan ini dan hilang dari pandangan mu selama lamanya sahabat..

Insya Allah andai semua pulih seperti sedia kala aku akan kembali dengan kekuatan baru…

 

Adh

Permalink Leave a Comment

I must be Out of mind!!!!

March 17, 2009 at 4:46 am (1)

” Asal dengan u nie ??? Tak habis habis lagik ker??? ”

These few days kita asyik bertengkak ajer… It all started because and the story like this….

” Bi, how long kita nak macam nie? Asal kita takder anak Bi? U tak risau ker? ”

His replied

” Risau sayang, mana tak risau… Agaknyer bukan rezeqi kita lagik tak …”

“Bi, kita pon melakukan dosa seh.. Tapi kenapa Allah hukum kita macam nie?? Mana salah kita Bi ”

” kena redha sayang …. ”

And this part of conversation make him really really angry with me….

” Then kalau mcm nie.. U kawin lain .. Tinggalkan i… Pergi senangkan semua ahli keluarga u… Kasi zuriat dan generation untuk Keluarga u …”

and boleh agak kan apa yang berlaku…

And things getting worst….

And worst….

I can’t breath.. I can’t catch up with the world animore…

I just need him to be happy… His family… Dont bother about me…

I noe how to heal my wound….

Even it takes me 10 years to accept the reality….

Permalink Leave a Comment

My schedule this year.. ( Will update if there is any changes )

March 12, 2009 at 3:16 am (1)

April 2009 – I have 40 pcs order Super Rich Chocolate Brownie ( HAzelnut ) By Hubby frens SHAMEEM

May 2009 – 150 pcs Each Brwonie, Fruits Tart, ____________ ( Haven’t decide )

June 2009 – Plan to go Redang Cancelled as _____________ ( Some secret underneath it )

July 2009 – Might be going to Some places ( Havent Decide ) for our 5th Annivessary.

August 2009 – Prepare for Ramadhan

September 2009 – Prepare For Hari Raya m

October 2009 – Renew Insurance & Road Tax

November 2009 – Budget + Saving = Something BIG

December 2009 – Budget + Saving = Somethig BIG

January 2010 – SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Permalink Leave a Comment

Pilihan…. Sebab tidak mahu pergaduhan berlaku

March 11, 2009 at 10:46 pm (1)

Semua manusia ada pandangan tersendiri… Yang sudah bergelar suami dan isteri pun ada cara mereka yang tersendiri mengendalikan rumah tangga mereka agar rumahtangganya berkekalan hingga ke hujung nafas…

Pilihan berinteraksi memang banyak.. Pilh saja… Ooh.. Interaksi atau komunikasi itu penting didalam apa jua perhubungan.. Yang saya ingin tekan kat sini.. Perhubungan suami isteri.. Pilihan kami ( saya dan suami ) memang banyak… Tapi kenapa saya pilih ‘blog’ bagi melempiaskan rasa marah?

hmmm kenapa…. Itulah menjadi pertanyaan saya….

Adakah saya mempunyai masalah komunikasi dengan suami saya?

Apakah saya nie “lazer” sangat..?

atau

Saya malas nak bertekak dengan suami saya..

Melayari alam rumah tangga hampir lima tahun ini banyak mendewasakan saya.. Terlalu banyak.. Pengalaman mengajar saya agar tidak mengikut nafsu amarah saya kerana ianya tidak membawa kemana mana…

‘Blog’  Pilihan saya.. Bila saya sedang marah… saya akan melempiaskan segala perasaan yang sedang membuak buak… Agar balik nanti atau saya berhadapan dengan suami saya, perasaan marah itu sudah lenyap.. Yang ada adalah jalan penyelesaian…

Acap kali bila perasaan marah iu wujud ( dimasa awal kami melayari alam rumah tangga ) dan waktu itu sedang berlakunya pertengkaran apaa yang terkeluar selalu menyakitkan.. dan hasil nya, tidak berbual sesama sendiri berhari hari lamanya.. Hinggalah salah satu daripada kami memohon maaf…

Maaf pula satu hal… Mengungkapkan kata MAAF itu apabila pertengakaran sudah berlaku amaat payah di sebut kerana api kemarahan masing masing sedang membuak buak dan Ego kononnya apa yang masing masing kata dan fakta adalah benar belaka ..

Jadi penghuraiaanya… ‘ Blog ‘ adalah cara paling baik saya memuntahkan rasa isi hati saya.. Bila pulang nanti hanya perlu ungkapkan kata “maaf” walaupun bukan salah kita… Kerana Maaf itu penawar segalanya….

Jika ada ‘ blog ‘ saya yang sedang ” ANGIN ” tu bererti saya sedang BERANGIN lah.. tetepi tak lah sampai kritikal sehingga berpecah belah… Pertengakran selisih faham saya anggap satu benda BIASA didalam alam rumah tangga…

Sebenarnya thrill jugaklah kalau bertekak sekali sekala..

okie itu sahaja saya melalut.

adh dahbes melalut…

Permalink Leave a Comment

Salah aku lagik….!!!! Bingit Sak…. !!!!

March 9, 2009 at 12:24 am (1)

pakkal dia tu suami aku…. Kalau lah adik aku ke abang aku… dah senang ang terang aku nyer mulut nie macam nonstop machine gun!

Tak ada orang suruh kau bangun sampai tengah hari.. and tak sadar dunia..!!! Abeh salah aku jugak lah.. I ‘ve asked you umpteen times that ” ARE YOU VERY VERY SURE THAT YOU WANT TO PUT THAT BLOODY THING OVER THERE??” Since you want it.. taste you right.. Okie i admit it IS my fault.. But then come on lah… Aku nie manusia yang yang PANTANG DATUK NENEK AKU rumah bau mcm terperuk gitu.. kau dah lah hisap rokok dalam rumah.. aku tak banyak hok hek… kau tahu aku alah dengar bau rokok.. kau boleh lagik hisap rokok depan aku. mcm aku never exist.. okie fine… aku bukak tingkap tu besar besar… sebab nak kasi udara bersih masuk… tak tahu lah orang lain.. boleh bau dalam rumah tu bau rokok melekat sana sini.. pening kepala aku…. abeh kalau aku bukak tingkap tu… kau tak boleh ke tutup tingkap… abeh nak harapkan aku jugak yang tutup..

rumah aku jaga kasi bersih.. baju aku yang cuci.. bilik air aku jugak yang cuci… aku jugak jadi babu masak.. aku jugak yang drive kemana mana… abeh semua salah aku jugak… aku menjaja kat semua orang .. betapa bertimbang rasa nyer kau jaga rumah, kemas mana mana yang patot… sebab aku nak orang lihat kau sebagai suami contoh.. walaupun itu helah belaka… kenapa jadi taksub sangat dengan title SUAMI tu… apa hina ke kalau kau mengaku itu memang salah kau.. Apa hina ke kalau kau bantu aku memudahkan kerja rumah… kekadang aku tak faham kau boleh duduk dalam rumah berhari hari dengan kau tahu lauk dah basi tak dibuang… nasi dalam rice cooker dah basi kau tak nak cuci…

kalau buat sekali kau dah pandai bising dengan aku… kira tunjuk eksyen lah.. abeh yang aku buat hari hari tu apa kes?? Kekadang mintak makan luar pon susah.. tak appreciate aku sebagai isteri… dah penat.. dengan kerja rumah bertimbun.. pas tu nak jaga rumah lagik… mati sak aku macam nie…

kekadang aku nak cakap dengan kau yang aku nie penat buat benda nie semua.. nanti kau cakap.. kau the main person yang nak bayar itu n ini… haisss… aku pon pening.. aku pon contribute jugak.. walauppun kekadang aku selalu skip kasi kau itu dan ini…

masalah masalh kenapa lah kau datang hari isnin.. datang lah hari lain….

kerja banyak… timbol masalah… nanti tak buat semua terbengkalai….

Aku berdoa agar aku punya suami yang lebih sensitif dan peka dengan keadaan sekeliling….

Permalink Leave a Comment

Apa yang ditakutkan???

February 23, 2009 at 2:50 am (1)

Kadang kadang aku tak faham dengan diri aku nie… Kekadang aku nie okie, kekadang nie mcm tak okie… Maksud aku okie tak okie bukan tanda tanda yang aku nie preggy lah… Aku nie ada satu attitude dimana suka fikir yang melampau… Contoh nyer macam semalam…

Dah nak tido nie, Abi da selamat lah ke pelusuk dunia mana pun aku tak tahu lah… all of a sudden.. aku terfikir kan pasal kematian… perasaan menjadi gundah gelana.. Boleh kirakan tahap hingga boleh menangis lah… Puas sudah ku pujuk hati.. tak sedap.. g toilet angakat wudhu then tidur lah… Apa yang ditakotkan , terus aku bermimpi seh.. naik kenoneng biji mata .. apalagi… bangun lah aku dari mimpi.. Ye aku mimpi aku dah meninggal…

Kenapa asal disebut pasal kematian aku menjadi begini.. Aku tahu.. Mati itu pasti… Dunia nie sementera… Mungkin buat aku takot yelah menutup mata sebelom cukup kumpul ibadat.. Tapi sebanyak mana kita melakukannya.. kalau dosa yang kita buat along the way pun tak berbaloi kan..

Hai lah adhhana fikiran kemana mana sahaja..

MATI ITU PASTI ADHHANA!!! TAK YAH NAK TAKOTKAN..!! SEMUA ORANG AKAN MELALUI MAUT.. !!

Okie.. Bye bye for now

Permalink Leave a Comment

I shudnt do that… But what else that i can do?

February 17, 2009 at 10:54 pm (1)

Hubby told me to that he doesnt want to rent the room nimore… At first i say okie and agree with the terms. But i dont noe why i ask him few question and the answer or reaction for the question i asked it is sooo Dissapointed…

When i say ” ok if like that we rent the room back lah ” his reply ” whateva happen after this.. He said he dont want to interfere…” Come on lah wake up man..! After all this while i’m the one who settle all the prob … you didnt do anything… so why shud i bother… ???

All this while i’m the one who helped you give some suggestion for you to earn more extra money … but now when your side Will settle soon… and im in the difficulty side you dont want to help… ? What is this.,..?

I just need to clear my credit bill and my outstanding phone bills… What else do i want extra money.. I noe im working.. but all those “tetek bengek” im the one who settle it.. If you dont want.. when i have extra money thru the rent.. i will not share with you.. like what u do to me…! Fair isnt it……

You always said that ” money not enuff later what happen in future…” come on lah when you said that.. It is a doa what… You doa in future you got problems.. so Allah grant your doa lah… I never say much when i left 5 dolars in my bank… I noe i will survive…

I cannot tahan when i cannot pay my credit bills… Though i pay it minimum payment but still when can finish like that….? Cant you see..

If let say he still say much.. I will let him taste his own medicine.. I will ask him my ” part of money every month ” See, if he can endure it….

Permalink Leave a Comment

Holiday Mood…!!! Yehaaa!!!

February 10, 2009 at 10:46 pm (1)

bilik

 

 

hall

 

Lawakan bilik and hall nyer kan?? Macam nak g sekarang ajer … Hehehe.. okie itulah tempat yang kita nak stay kat Crown regency KL.. Hahaha.. Cheap.. Affordable… Later i post when i’m there ait..

Tak sabar nak g holiday..

Sungei Wang, Masjid India, Isetan, lot 10, petaling street.. Teng wo…..!!!!!!

Permalink Leave a Comment

Coachie coachie here i comey…

January 31, 2009 at 12:26 am (1)

At last year plus of werking at here finally i managed to buy one coach wristlet.. Happy banget seh… Teramat happy sampai termimpi mimpi… Inilah beg paling mahal yang aku pernah beli untuk diriku.. tak tahu perasaanya apa.. tapi macam bangga lah.. hahaha..

Sheesha lagi semalam maca nak rak seh dada aku..

rasa semalam dah tak leh carry.. namun ku gagahi diriku jugak untuk mensheesha,, hahaha.. borong tudung dengan yat.. masya allah macam nak rak aaku.. spend altogether 300 dolar tu dah termasuk bahagian dian and ummi lah,.. gila kau kalau barang tu semua aku nyer…. Hehehe.. nyari g werk da kai da tudung dulu..

masih bau kedai lagi u…. tak boleh angsssssssss…!

tidur dah nak dekat kul 3.. kul 8 dah kat kerja… ngantok nyer hanya aku sorang sajer yang tahu… Mintak ampun ngantoknyer…!

happening giler semalam… dengan wek yang sememangnyer happy.. digabungkan dengan aku yang nonsense nie..dengan yat da balik singapore  hmm jadi aku… Happy bila dapat tahu the guys i mean the husbands “mingle” together… WE rocks man!!!!

lepak kat barrage bebual ketawa.. happy happy… siapa bilang once kawan kita da kahwin kita tak mesra?… we still mesra and bertambah mesra.. Cuma yang kelakarnya sekarang bebual pasal family.. rumah.. hahaha.. sebab dulu aku yang huha pasal prob kahwin aku.. sekarang masanya aku menjadi tauladan untuk yang baru masuk alam rumahtangga nie..  aku nie tak lah senior mana.. tapi bolehlah…

Tauladan.. pekat seh adh bebual melayu.. tak boleh angsssss!

hmm pasal anak.. sekarang aku boleh relaks sikit.. bukan relaks aku tak nak anak.. relaks sebab aku dah boleh accept kenyataan … lagikpon mana tahu tuhan tu suruh aku enjoy enjoy dulu yang tiga tahun aku tak leh enjoy kan… dis is payback time… kesian hubby….

Tapi kesian aku jugak.. sebab kerja bantu dia.. kerja rumah pun aku buat.. siapa lagi kesian.. aku ke dia?? hahaha

tak kira lah siapaa kesian… bila da masuk alam rumahtangga nie mesti nak belajar hidup susah.. nak kena belajar bantu membantu.. nak kena belajar kawal financial.. nak kena belajar toleransi.. dengan benda benda yang kita anggap remeh nie… benda benda nielah sebenarnya yang mematangkan kita… kita tak boleh cakap kita akan matang lagi dua tahun.. sedangkan kita tak tahu apa yang akan berlaku dalam masa dua tahun nie kan… dan kita pon tak boleh plan plan.. sebab kita merancang Allah yang menentukan…

Adh adh… title lain kau merepek yang apa apa sajer..

okielah toodle doodle for now…

lalalala…

itchy the hands

Permalink Leave a Comment

The return

January 29, 2009 at 5:08 am (1)

Yesh… yat now dah balik singapore. tapi tak lama.. sekejap ajer.. mid march then dia balik sana lagik. Well my torha also da ada.. tinggal nak kasi duit ajer..

Met her yesterday, with wek.. we have so much fun.. terlalu banyak yang nak diceritakan tetapi masa itu mencemburui kita.. but nvm, we still have time to meet. This saturday will be meeting her again..

Yesh the three of us are planning to go KL this feb.. maybe end of the month.. just 2 days i night.. this is the moment i’ll be waiting for five years.. keluar berjalan jalan dengan my bestie.. Now semua ada keluarga sendiri so why not.. yeah yeah..

Sepulangnyer dia ke sini, i allso have this temptation to buy coach wristlet .. lepas adik beli satu.. aku pun macam terikot ikot gitu.. haizzz… kepo seh adhhana.. tapi takper.. at least aku ada bag yang betol betol ikot cita rasa dan gaya aku yang tersendiri.. muahaha..

okielah toodle doodle for now…

love adhhana

Permalink Leave a Comment

Next page »